- اولین دارنده استاندارد رادیاتور آلومینیومی در ایران
- دومین تولید کننده بزرگ رادیاتور آلومینیومی در دنیا
- تولیدکننده بیش از 24 مدل رادیاتور آلومینیومی در ابعاد شکلهای مختلف
- صادرکننده به بیش از 30 کشور جهان (ایتالیا، آلمان، فرانسه، روسیه و…)
- منتخب سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به عنوان واحد نمونه کیفی در سطح ملی
وقتی برای اولین بار در اولایل قرن 19 ام، آلومینیوم به شکل امروزی تولید شد، این فلز که قابلیت انتقال گرمای بالایی داشت، به عنوان یکی از بهترین فلزها برای ساخت رادیاتور تا به امروز مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای رادیاتور آلومینیومی:
اگر رادیاتور فولادی داشتید، حتما میدانید که زمان میبرد تا رادیاتور گرم شود. رادیاتور آلومینیومی بسیار سریعتر از رادیاتور فولادی گرم میشود. اما این قابلیت گرمایی رادیاتور آلومینیومی به چه معناست؟ وقتی فلز آلومینیوم، سریعتر گرم میشود، به این معناست که آب گرم کمتری لازم است تا سطوح رادیاتور به دمای مطلوب برسد. برای همین مصرف انرژی رادیاتورهای آلومینیومی کمتر است.
همچنین آلومینیوم زنگ نمیزند، برای همین نسبت به باقی رادیاتورها، مدت زمان بیشتر دوام میآورد.
قابلیت شکلپذیری آلومینیوم هم بالاست، که به طراحان کمک میکند تا بتوانند رادیاتورها را در طرحهای مختلف عرضه کنند.
فلز آلومینیوم نسبت به سایر فلزها ( برای مثال فلز فولاد که رادیاتورهای قدیمیتر را از آن میساختند) سبکتر است. برای همین حمل و نصب آن راحتتر است.
معایب رادیاتور آلومینیومی
از آنجایی که آلومینیوم به صورت طبیعی در طبیعت وجود ندارد، هزینهی این فلز بالاتر از فلزاتی مانند فولاد است. برای همین رادیاتورهای فلزی، قیمت بالاتری دارند.
به همان نسبت که رادیاتور آلومینیومی زود گرم میشود، زود هم سرد میشود. برای همین مدت کوتاهی بعد از خاموش کردن این دست از رادیاتورها، دیگر گرمایی از آنها خارج نمیشود و خانه شما سریع سرد میشود.
کدام رادیاتور بهتر است: آلومینیومی یا فولادی؟
در این صفحهی رادیاتور فولادی، توضیح کوتاهی در مورد تفاوت این دو رادیاتور نوشتیم. اولین تفاوت میان این دو نوع رادیاتور، قیمت آنهاست. رادیاتورهای آلومینیومی به خاطر مادهی اولیهشان، گرانترهستند. تفاوت دوم میان این دو فلز این است که فولاد سنگینتر است که همین موضوع، نصب و حمل و نقل آلومینیوم را راحتتر میکند. تفاوت بعدی، همانطور که در قسمت مزایای رادیاتور آلومینیومی به آن اشاره شد، خاصیت انتقال گرما است. آلومینیوم، 5 برابر بیشتر از فولاد خاصیت رسانایی دارد. برای همین، هم بدنهی رادیاتور و هم اتاقِ شما، با رادیاتورِ آلومینیومی سریعتر گرم میشود.
همانطور که در معایب رادیاتورهای آلومینیومی گفتیم، این دست از رادیاتورها به علت خاصیت رسانایی بالا، همانطور که سریعتر گرم میشوند، با سرعت بالاتری هم سرد میشود. این موضوع، رادیاتورهای آلومینیومی را گزینهی مناسبتری برای خانههایی کرده که به صورت مداوم در آنها سکونت ندارید و در طول زمستان، نیازی به روشن بودنِ مداوم سیستم گرمایشی ندارید.
علاوهبر نفعِ لحظهای محصولاتی که میخریم، باید به دنبال نفع بلند مدت آنها هم باشیم. آلومینیوم به طور کلی، سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد، زیرا آلومینیوم 100% قابل بازیافت است و همچنین انرژِی کمتری برای گرم شدن میبرد.